Suroviny
1000 g jahňacie kotlety
1 dl koňak
25 g sezam
soľ
mleté biele korenie
1 PL med
limetková šťava
olivový olej
200 g fazuľový struk
200 g paradajky cherry
4 ks zemiaky
100 g maslo
Postup
Jahňacie kotlety nasolíme, okoreníme, pokvapkáme limetkovou šťavou, medom, polejeme koňakom, pridáme sezam, jemne premiešame a dáme odležať do chladničky minimálne na dve hodiny.
Na rozohriatej panvici orestujeme fazuľkové struky, cherry paradajky, osolíme, okoreníme, pridáme maslo a jemne podusíme.
Zelenina (fazuľkové struky) musí byť v strede chrumkavá.
Na panvici rozpálime olivový olej a pripravené kotlety prudko opekáme z obidvoch strán do zlatohneda.
Potom ich podlejeme zvyškom marinády a necháme prevrieť. Podávame so zeleninou a varenými zemiakmi v šupke.
Dobrú chuť.
Foto zdroj: pixabay