Májová bryndza trochu inak

Bryndza nemusí byť len “klasika” – halušky, pirohy či pomazánka, dá sa pripraviť aj jednoducho a moderne.

Pečené batáty s bryndzovo-jogurtovou omáčkou a šalátom zo špenátu a rukoly

Suroviny na 2-3 porcie:
2 veľké batáty
1 veľká cibuľa
125 g bryndze
2-3 PL smotanového jogurtu
pažítka
olivový olej
kurkuma
soľ
mleté čierne korenie
500 g zmes rukoly a mladého špenátu
balzamikový olej

Postup

Bazáty umyjeme a nakrájame na širšie krúžky. Cibuľu olúpeme a nakrájame na väčšie kusy. Posypeme soľou, korením, kurkumou, polejeme olivovým olejom, podlejeme trochou vody a dáme piecť. Bryndzu zmiešame s jogurtom a nasekanou pažítkou. Špenát a rukolu umyjene, osolíme, pokvapkáme olivovým olejom a balzamikovým octom a premiešame.