Petang račianskym seniorom i mladším zachutil

Stáva sa z toho tradícia. Už tretiu jeseň zorganizovali členky občianskeho združenia Soroptimist International Bratislava na čele s prezidentkou Annou Mrázovou v Domove sociálnych služieb v Rači petangový turnaj.

Akcia je súčasťou kultúrneho, vzdelávacieho a športového projektu nazvaného My vám, vy nám, ktorý podporil aj Magistrát mesta Bratislava.

O dobrú náladu sa postaralo počasie, a tak chutilo aj malé občerstvenie.

Ideálne je, že v tomto sociálnom zariadení majú petangové ihrisko už dávnejšie vybudované, a tak klientom stačí len prihlásiť a zúčastniť sa. Počasie v to septembrové popoludnie bolo na športovanie, ale aj posedenie na lavičke pri sledovaní hráčov ako stvorené. Do súťaže sa prihlásilo takmer dvadsať hráčov, a to tak starších ako aj mladších vekových kategórii. Postup zo skupín do semifinále a napokon finále bol naozaj napínavý. Triafať malé guľaté drevené prasiatko, zvané aj košonok, ťažkými takmer kilogramovými guľami chce naozaj grif. A pravdaže aj trochu šťastia. Veď taký je už šport. Na dodržiavanie pravidiel i prepočítavanie výsledkov dohliadali ďalšie Soroptimistky na čele s hlavnou organizátorkou Janou Janků, ale aj Alena Oreničová i Zuzana Bartková.

Mária Poláková vyhrala turnaj už druhý krát. Ale tentokrát jej pomohla svojimi výsledkami aj Mária Capuličová.

Šťastní výhercovia

Najlepšie sa napokon darilo dvom dámam Márii Polákovej a Márii Capuličovej, ktoré vzájomnou pomocou v súťaži obsadili prvé miesto. Na druhom mieste skončil Peter Štefánik a tretia priečka sa ušla Jozefovi Meszárošovi. Počas podujatia podávali Soroptimistky aj chutné občerstvenie a tak športové podujatie bolo aj spoločenské. My vám, vy nám platilo naozaj doslovne. Vzájomné rozhovory boli pre všetkých obohacujúce a vznikli ďalšie nové priateľstvá. Soroptimistky prisľúbili, že do račianskeho DDS zavítajú čoskoro opäť – s prednáškou o chorobách očí, či cestovateľskými zážitkami.

Spoločné foto víťazov turnaja s organizátorkami

Foto: Anna Mrázová a Zuzana Bartková