Pečená tekvica s mäsom

Seniorka Danka, naša verná čitateľka, nám poslala svoj obľúbený recept na prípravu tekvice. 

Ak máte zaujímavý jesenný alebo sladký recept, radi ho uverejníme.

Pečená tekvica s mäsom

Budeme potrebovať:

400 gramov tekvice
400 gramov bravčového mäsa (ale môže byť aj kuracie alebo hovädzie)
4 zemiaky
3 lyžice olivového oleja
bazalka
soľ a korenie podľa chuti

Postup:

Všetku zeleninu si najskôr očistíme. Mäsko nakrájame na malé kúsky. Orestujeme ho na oleji a dochutíme soľou a korením.
Tekvicu nakrájame a dáme piecť do rúry. Mäso buď podusíme, prípadne ho dáme k tekvici a všetko pečieme spolu. Tekvicu pečiem na 180 stupňoch Celzia asi 15-20 minút.