aktualizácia 27.12.2022:
Správne odpovede na súťažné otázky:
Kde otvorili najnovšiu predajňu firmy Gašparík? Odpoveď: Bratislava – Rača.
Koľko má firma Gašparík predajní? Odpoveď: 28.
Koľko gramov váži kačacia paštéta z firmy Gašparík? Odpoveď: 140 g.
Zo správnych odpovedí sme vyžrebovali troch výhercov:
Andrej Ch. z Banskej Bystrice, Peter G. z Bratislavy a Eva H. z Galanty. Gratulujeme.
Milí čitatelia, v spolupráci s firmou Gašparík – mäsovýroba, s. r. o. sme pripravili vianočnú súťaž o ceny od firmy Gašparík.
Vašou úlohou je napísať do 20.decembra odpovede na 3 súťažné otázky a poslať obľubený vianočný recept s adresou a telefónnym číslom na: vivasenior@vivasenior.sk
Súťažné otázky:
Kde otvorili najnovšiu predajňu firmy Gašparík?
Koľko má firma Gašparík predajní?
Koľko gramov váži kačacia paštéta z firmy Gašparík?
Odpovede nájdete v článku dole, alebo na webovej stránke www.gasparikmasovyroba.sk/ponuka/kacacia-pecenova-pasteta
Spoločnosť Gašparík oslávila minulý rok štvrťstoročie na trhu.
Príbeh firmy Gašparík sa odvíja od roku 1995, kedy Róbert Gašparík v obci Križovany nad Dudváhom (10 km od Trnavy), začínal.
V tomto odvetví sa pohybuje celý svoj život, takže má mäso v „krvi“. Postupom času sa firma rozrástla a dnes má viac ako dve desiatky vlastných predajní.
Začal sa rozširovať sortiment, kvalita a technológia výroby. Dnes firma dokáže konkurovať oveľa väčším hráčom aj obchodným reťazcom.
Nový závod v Trnave
S postupným nárastom produkcie sa výroba presunula do nových priestorov. Dne
s vo firme pracuje 200 zamestnancov, a najstarší zamestnanec pracuje v podniku už 20 rokov.
Nový moderný závod, kde je spojená konzervárenská a lahôdkárska výroba s rozrábkou mäsa, s výrobou mäsových výrobkov a s expedíciou, vybudovali v novopostavených objektoch na Mikovíniho ulici v Trnave v roku 2020. Zároveň sa sem presťahovala aj administratíva firmy.
Celý výrobný proces dostal v nových priestoroch modernejšiu tvár, výroba prebieha v súlade so všetkými aktuálnymi požiadavkami a s použitím nových technológií.
Pribudli nové údenárske komory na tepelné opracovanie varených a údených mäsových výrobkov a v baliarni je v prevádzke moderný, priebežný baliaci stroj.
28 predajní v trnavskom a bratislavskom regióne
Firma prevádzkuje sieť 28 predajní v trnavskom a bratislavskom regióne a zásobuje cez päťsto odberateľov, vrátane nadnárodných reťazcov.
Pre firmu je na prvom mieste spokojnosť zákazníkov, kvalita výrobkov a tradičné receptúry. Viaceré z nich sa nemenili už niekoľko desiatok rokov.
Samozrejmosťou sú stabilné a včasné dodávky čerstvého mäsa a mäsových výrobkov, vyrobené z kvalitného bravčového, hovädzieho a hydinového mäsa na základe tradičných receptúr. Výrobky sú vhodné aj pre celiakov (okrem krvavníc a zabíjačkovej kaše).
V novembri tohto roku otvorila firma v bratislavskej Rači svoju 28. predajňu.
Neobyčajná novinka
Okrem mäsa a mäsových výrobkov spoločnosť Gašparík produkuje v nových priestoroch aj paštéty a lahôdkárske špeciality. Ponúkaný sortiment výrobkov pravidelne rozširuje a v portfóliu má už aj tradičné spišské párky, vyrábané podľa originálnej receptúry pod označením „zaručená tradičná špecialita“.
Ďalšou, pre Gašparíka netypickou novinkou je rada pod názvom „DESIATKA“, čím prekavpila vegetariánov. Je totiž bez mäsa. Pre trvalo udržateľný rozvoj a uvedomenie si spoločenskej zodpovednosti, firma zaradila do výroby práve takýto produkt.
Tak, ako začala priekopnícky s výrobou obľúbených husacích a kačacích paštét v skle, dnes sú to rastlinné nátierky v skle, bez sóje, bez GMO, bez éčok a bez lepku. Nová rada rastlinných nátierok je určená pre tých, ktorí si radi spestria jedálniček aj o bezmäsitú stravu, vhodnú na raňajky, desiatu, ale aj na pohostenie priateľov.
Kvalita najvyššia priorita
Pre pravidelných zákazníkov je firma Gašparík charakteristická najmä kvalitou mäsa a mäsových výrobkov, čerstvosťou produktov a širokým sortimentom .Spoločnosť Róbert Gašparík – mäsovýroba, s. r. o. bola v roku 2020 ocenená za produkt kačacia pečeň v kačacej masti Cenou Danubius Gastro.
Hodnotiacu komisiu zaujal vysoký podiel kačacej pečene, výnimočná chuť, tradičná receptúra a balenie v skle.
Tip od firmy Gašparík ako správne uvariť údené
História údeného mäsa siaha až do obdobia praveku. Takýmto spôsobom upravovali mäso pred vyše 80-tisíc rokmi. Dôvodom údenia bolo uchovať mäso na dlhšiu dobu.
Pre našich predkov bolo samotné mäso vzácne, preto si ho dopriali zväčša pri slávnostných príležitostiach.
Aj v súčasnosti patrí údené mäso medzi obľúbené pokrmy počas sviatkov. Typickou prílohou je zemiakový šalát alebo zemiaková kaša.
Údené mäso vložíme do vriacej vody, nesolíme, pridáme len bobkový list a prípadne pár zrniečok celého čierne korenia. Mäso varíme 3-4 minútky na vysokej teplote, aby sa zatiahlo a bolo šťavnaté. Potom teplotu znížime a varíme len pri nízkej teplote pod bodom varu. Varíme ho tak dlho, koľko váži. Teda jeden kilogram mäsa varíme asi jednu hodinu.
Mäso necháme vychladnúť vo vode, v ktorej sme ho varili, aby malo peknú farbu a zostalo šťavnaté. Vývar môžeme použiť napríklad na fazuľovú polievku.
Širokú vianočnú ponuku údením nájdete v predajniach Gašparík (zoznam všetkých predajní, kliknite tu). Naše mäso údime na kvalitnej bukovej štiepke. Dobrú chuť.
Ďalšie recepty nájdete tu: www.gasparikmasovyroba.sk/recepty