Jahňacie rebierka s rozmarínom

Jahňacia sa postupne vracia na naše stoly. Ako inšpiráciu prinášame recept od našej redaktorky Jarmily Horváthovej a prajeme všetkým našim čitateľom krásne sviatky.

Čas prípravy: 85 minút
Porcie: 4
Suroviny:
jahňacie rebierka v kuse (zvyčajne 8 rebier)
60 ml olivového oleja
2 PL čerstvého rozmarínu
2 čl čerstvých tymianových listov
6-8 strúčikov cesnaku
kôra z 1 citróna
hrubá soľ
čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

Postup:

1. Jahňacie mäso vyberieme z chladničky a vložíme do pekáča. Dôkladne ho osolíme a okoreníme. V kuchynskom robote zmiešame olivový olej, rozmarín, tymian, strúčiky cesnaku, citrónovú kôru a rozmixujeme ich na jemno. Marinádou potrieme ochutené jahňacie mäso a pred pečením ho necháme 1 hodinu odstáť pri izbovej teplote

2. Rúru rozohrejeme na 230 stupňov. Jahňacie mäso položíme na plech tukom navrch a pečieme 15 minút. Potom ho otočíme, aby sa zabezpečilo rovnomerné prepečenie, a pečieme ďalších 10 minút pre stredne prepečené mäso alebo 15 minút pre prepečené mäso. Jahňacie mäso je najlepšie podávať stredne prepečené.

3. Upečené jahňacie mäso preložíme na dosku a necháme 10 minút odpočívať. Potom ho nakrájame na jednotlivé kúsky (kotlety). Krájame ostrým nožom medzi kosťami. Ihneď podávame.