Fabrika očarí interiérom aj vynikajúcim jedlom

Ako vyzerá reštaurácia, kde kuchára baví variť a čašníka obsluhovať?  Nazreli sme do Fabriky v Poprade.

Seniori majú na požiadanie zľavu 10 percent. Záujem o zľavu treba oznámiť pri príchode personálu.

Reštaurácia je charakteristická domácou výrobou a lokálnymi surovinami.

Na okraji Popradu v nákupnej zóne nájdete reštauráciu so stručným názvom Fabrika. Názov dostala podľa industriálne zariadeného interiéru, ale nevystihuje to celkom realitu.

Ide o jeden z  najinvenčnejšie a najkreatívnejšie zariadených reštauračných interiérov u nás. „Drevené sudy, káble, vlnitý plech, to všetko je tu použité a všetko vyzerá výborne. Hrnce zavesené nad barom slúžia na ohrievanie jedla, sudy namiesto umývadiel na toaletách, či stôl vyrobený z dreva lode, ktorá sa plavila po oceáne. To je len zlomok toho, čo vás zaručene upúta,“ píše sa na internetovej stránke reštaurácie a môžeme to len potvrdiť.

V lete si hosť vychutná jedlo na veľkej terase s umelým trávnikom a dokonca aj pieskovou plážou.

Ale kvôli čomu sa do stravovacích zariadení chodí, je predsa chutné jedlo a profesionálna a príjemná obsluha. A jedno aj druhé pre Fabriku platí.

Zdroj foto: FABRIKA RESTAURANT & BAR POPRAD

Každý si tu môže vybrať, tradičné receptúry sú ponímané moderným spôsobom, okrem kmeňového jedálneho lístka je vždy aj obedová a sezónna ponuka, v zime husi a kačky.

Príjemná je kombinácia klasických chutí, aj s originálnejšími prvkami, k bravčovému kolienku ponúkajú napríklad halušky nie zo zemiakov, ale z batátov a jedlá sú na tanieroch moderne naaranžované.

Môžete si pochutnať napríklad na bravčovom kolienku z mladého prasiatka na tmavom pive, batátových haluškách a hlávkovej kapuste alebo na kačacom stehne s červenou kapustou s jablkami, s lokšou a žemľovo-pečeňovými knedľami, či rolovanom morčacom stehne plnenom gaštanmi a slivkovým lekvárom.

Zdroj foto: FABRIKA RESTAURANT & BAR POPRAD

Dezerty sú špecialitou podniku a je tu bohatý výber od lokše podávanej so slivkovým lekvárom a vynikajúcou makovou zmrzlinou až po Teplý čokoládový koláč s tvarohovou zmrzlinou a malinovým coulis.

Zaujímavá je aj Zmrzlina z ovčieho jogurtu, ktorá je doplnená marhuľami, čokoládovou hlinou a meringueom (vaječnými pusinkami). V jednom pohári dostanete skvelú kombináciu sviežich kyslejších a sladkých hutnejších chutí.

Ale rozhodne odporúčame vynikajúci Ostružinový cheesecake a espumu z vaječného likéru.

Každý deň ponúka reštaurácia aj obedové menu. Ak si prídete posedieť pri dobrom jedle alebo len dezerte s kávičkou určite oceníte nielen dobré jedlo, ale aj príjemnú, ochotnú a profesionálnu obsluhu.

Zdroj: Trend TOP Reštaurácie a hotely, www.restauracie.etrend.sk
Zdroj foto: FABRIKA RESTAURANT & BAR POPRAD
Zdroj foto: FABRIKA RESTAURANT & BAR POPRAD