Príčiny civilizačných ochorení a ako z toho von

Kto by nechcel byť zdravý? Taký človek asi neexistuje. Každý chce byť plný energie, vládať ísť na dlhšiu prechádzku, zohnúť sa, či pohrať sa s vnúčatami alebo domácimi maznáčikmi.

Aká je však realita? Väčšina ľudí sú stále unavení, bez energie, obézni s mnohými zdravotnými problémami a s ešte väčším množstvom liekov, ktoré už dnes ľudia berú s odôvodnením,, že je to „normálne“. Je to však naozaj „normálne“?

Ľudia sa málo hýbu, pijú málo vody a hlavne nestravujú sa vždy vhodne. Samozrejme, nevidím ľuďom do kuchyne, ale vidím, čo majú v nákupných košíkoch.Veľa sacharidov, spracovaných potravín, nezdravých tukov, sladených nápojov a málo ovocia, zeleniny a čerstvých potravín.

Keď telo oznámi, že nie je niečo v poriadku

Už 400 rokov pred našim letopočtom Hippokrates povedal: Nech je vaše jedlo vašim liekom. No žiaľ – dopracovali sme sa do štádia, kedy sa to, čo jeme stalo jedom, ktorý nás postupne dostáva do zdravotných ťažkostí a vytvára v našich telách množstvo chronických zápalov, ktoré sa postupne menia na civilizačné choroby. Ako ukazuje nedávny výskum, degeneratívne ochorenia tepien, srdca a iné známe civilizačné choroby nie sú rôzne choroby, ale symptómy – prejavy práve spomínaného chronického zápalu. Dlhé roky nám vlastne nič nebolo (tím šťastnejším) a zrazu, jedného dňa začne bolieť lakeť, kĺby, zhrubli kostičky na prstoch a prstene nie a nie dostať dole, v päte sa zjavila ostroha, ktorá trápi každé ráno, prišli neznesiteľné migrény, možno sa objavili ekzémy, psoriáza, cukrovka alebo aj niečo horšie. Keď vám telo bolesťou, nevoľnosťou alebo kožným prejavom oznámi, že „niečo nie je v poriadku“ vyberiete sa k lekárovi,ktorý urobí dostupné testy a zhodnotí: „Je to chronické!“ Predpíše lieky, príznaky sa stlmia, cítite sa lepšie a do svojej dennej rutiny pridávate nový návyk: liek. Po počiatočnej úľave prichádza ďalšie štádium : vedľajšie účinky. A tie dokážu napáchať veľké škody.

Ako z toho von?

Vďaka vedcom, ktorí pochopili chronický zápal na bunkovej úrovni a našli spôsob, ako ho zastaviť. Všetky orgány a systémy vedia, „ čo a kedy majú robiť“, ak si však v tele vytvárame chronické zápaly, nemôžu si robiť svoju robotu, ale musia hasiť, hasiť, hasiť.

Ak teda chceme z toho von, v prvom rade sa musíme pozrieť na svoj tanier. Američania sú najviac chorým a liečeným národom na svete. Až 2 z 3 jedál , ktoré skonzumujú, patria do kategórie rýchleho občerstvenia alebo nezdravých potravín. Takáto strava ničí imunitný systém, urýchľuje starnutie a výrazne zvyšuje riziko úmrtia na sepsu (otrava krvi, infekčné preťaženie organizmu). Je to jedna z hlavných príčin úmrtia v súčasnosti. Ak sa konzumuje veľa vysoko spracovaných potravín, výrazne sa zvyšuje riziko predčasnej smrti a skracuje sa priemerná dĺžka života. Denne sa v poradni stretávam s ľuďmi a pýtam sa ich, čo jedia. Bežne sú to cereálie na raňajky, sušienky, tyčinky, čipsy, hranolky, hamburgery, paštéty atď. Žiadne z nich nie sú v akútnom zmysle toxické, ale ak ich konzumujete dlhodobo, môžu vám spôsobiť zdravotné problémy.

Nemôžeme teda čakať, že niekto vyrieši našu situáciu. Rozumnejšie je zobrať zdravie do vlastných rúk a ak chceme ochrániť seba a svojich blízkych nehľadajme spásu v liekoch, ale v zmene životného štýlu.

Aby naše telo bolo v rovnováhe, potrebujeme mať prozápalové mastné kyseliny (omega 6) a protizápalové mastné kyseliny (omega3) v pomere 3:1 a nižšom. Žiaľ súčasná strava priemerného Európana zabezpečuje nerovnováhu v priemere 15:1, na Slovensku je to až 20:1. Dôvodom okrem stravy plnej Omega 6 (rastlinné oleje – hlavne slnečnicový, palmový) je patologický nedostatok Omega 3 (nachádza sa hlavne v tučných rybách).

Certifikovaný test o vašom zdraví

Ak chcete vedieť ako na tom ste a ako vaša strava vplýva na vaše dlhodobé zdravie v našej poradi vám urobíme špeciálny Certifikovaný test jednoduchým odberom dvoch kvapiek krvi, ktoré umiestnime na špeciálny nosič a odošleme do nezávislého laboratória VITAS v Nórsku, ktorý ukáže, ako na tom ste a ako vaša strava vplýva na vaše dlhodobé zdravie. Po analýze klientovi navrhneme terapiu – jednu z foriem Balančného oleja, ktorý zohľadní jeho špecifické potreby (problémy so žlčníkom, citlivý žalúdok alebo pankreas a podobne).

Balančný olej okrem Omega 3 obsahuje aj dôležitý D3 vitamín a Polyfenoly – silné antioxidanty, ktoré boli tiež zo stravy odstránené. Nachádzajú sa napríklad v nezrelých olivách ale aj v šupke alebo v jadierkach jablka, ktoré sa pri spracovaní odstraňujú. Ostáva len cukor, voda a trochu vlákniny. Vláknina je ďalšia zložka stravy, ktorá nám chýba. Živí mikróby v našich črevách. Jej nedostatok spôsobuje zápal v črevách a ďalšie zdravotné problémy .Balančný olej dokáže v priebehu 4 mesiacov zmeniť pomer Omega 6 a omega 3 z prozápalového na zdraviu prospešný 3:1. Po štyroch-piatich mesiacoch robíme kontrolný test, aby sme videli, či je správne dávkovanie a ako s tým telo pracuje.

Čo je ZINOBIOTIC, PROTECT a Xtend

S črevami je spojená imunita a v čreve, ktoré nie je v rovnováhe, vznikajú zárodky problémov ako demencia, Parkinson či Alzheimer. Na predchádzanie týchto problémov vyvinuli nórski vedci zmes vlákniny ZINOBIOTIC, ktorá nasýti celé črevo.

ZinoBiotic+ je zmes 8 prírodných diétnych druhov vlákniny na mieru. Tieto druhy vlákniny sa rozkladajú v hrubom čreve, kde podporujú rast zdravých baktérií. ZinoBiotic+ pomáha znižovať náhly nárast cukru v krvi po jedle a udržiavať správnu hladinu cholesterolu.Proti infekciám môžeme bojovať aj prípravkom PROTECT, ktorý pomôže naštartovať imunitný systém. A viete čo nazývame podvýživou druhého typu ? Síce máme veľa jedla, ale málo živín. V našej strave je kvôli vyčerpanej zemi oveľa menej vitamínov a minerálov a ak ich chceme mať dostatok, musíme ich dopĺňať. Ale opäť – nie sú doplnky ako doplnky (stravy). Prípravok Xtend nielen vo vhodnom pomere doplní tieto látky, pomáha bojovať s viscerálnym tukom, ale rovnako bojuje proti zápalom v ústnej dutine, ktoré sú zdrojom mnohých problémov.Obsahuje 23 základných vitamínov a minerálov, ako aj čistených 1-3, 1-6 beta glukánov získaných z pekárskych kvasníc, ktoré chránia a obnovujú bunky a tkanivá. Pretože toxíny produkované zápalom zároveň prehĺtame, môže paradentóza zvýšiť riziko rakoviny pankreasu, vysokého krvného tlaku a rakoviny prsníka.

Španielsky šafrán – Viva+

Ďalším globálnym problémom dnešnej doby je depresia a úzkosť. Lekár pacientovi predpíše antidepresíva. Neuvedomujeme si, že sú to nebezpečné návykové látky a dokázalo sa, že zvyšujú pravdepodobnosť demencie. Vhodnou alternatívou z prírody je španielsky šafrán. Táto látka je účinná na depresie a úzkosti, avšak bez nepríjemných vedľajších účinkov a prípravok Viva+ , ktorý obsahuje španielsky šafrán môžu užívať aj deti, dokonca aj preventívne.

Ak chcete vziať svoje zdravie do vlastných rúk, napíšte : Patricia.cervena@gmail.com alebo zavolajte Zinzino : +421 907 610 234.

Radi vám ja, aj moji spolupracovníci na celom Slovensku pomôžeme dostať sa z chronických problémov a pomôcť tak telu, aby mohlo robiť regeneračné a detoxikačné úkony na zlepšenie a udržiavanie vášho zdravia.